Una plaça del Mercat Cobert més accessible i millor connectada

shadow

L’Ajuntament d’Inca ja ha iniciat els tràmits per tal que aquest estiu es pugui començar la reforma de la plaça del Mercat Cobert. Un projecte amb un pressupost d’un milió d’euros amb l’objectiu de donar continuïtat urbana des del carrer Major fins al carrer de l’Om, facilitant l’accessibilitat al centre des del barri de Sant Francesc, substituint els materials d’acabat i modificant l’entrada l’aparcament.

El batle d’Inca, Virgilio Moreno, ha assenyalat que aquesta reforma “permetrà que la plaça adquireixi el protagonisme que mereix, revitalitzant la zona i ajudant a dinamitzar la barriada de Sant Francesc que, amb l’eliminació del mur, estarà més connectada a l’àrea comercial i d’oci de la ciutat”.

El projecte, que té una durada prevista de sis mesos, inclou l’eliminació de la rampa d’accés a l’aparcament de l’edifici del Mercat Cobert i d’un tram de la pèrgola existent, així com la construcció d’una nova pèrgola a l’escala d’accés al supermercat.

A més, també es contempla l’adequació de les instal·lacions urbanes i de l’edifici, així com la renovació de la impermeabilització, el paviment de la plaça i dels carrers dels voltants i l’enllumenat públic.

Els treballs es dividiran en dues fases, la primera corresponent als treballs de la zona de la rampa de l’aparcament subterrani i l’accés a l’ascensor que dóna servei a l’aparcament subterrani des de la plaça. Durant la segona fase es faran treballs d’urbanització i equipament de la plaça i dels carrers envoltants.

Autor

Socialistes-Inca