1,5 milions d’euros en ajudes directes per reactivar l’economia d’Inca

shadow

Un any després de l’inici de la crisi sanitària de la COVID-19, l’Ajuntament d’Inca continua centrat en pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia. Així, el Consistori gestionarà aproximadament 1,5 milions d’euros en ajudes directes al teixic productiu per reactivar l’economia de la ciutat, especialment entre restauradors, comerciants, autònoms i petits empresaris.

“Ara més que mai, hem d’estar al costat dels autònoms i empresaris d’Inca, especialment d’aquells que no han pogut desenvolupar la seva activitat amb normalitat a causa de les restriccions. Treballam decididament per contribuir a la sostenibilitat financera i al manteniment de l’activitat comercial i empresarial del nostre municipi d’Inca”, ha manifestat el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Govern de les Illes Balears i Consell de Mallorca aportaran més de 500.000 euros a ajudes per als sectors afectats per la crisi. Que es sumen als 600.000 euros que l’Ajuntament d’Inca ha dedicat a la convocatòria de subvencions “Reiniciam Inca” per a autònoms i petits empresaris de la ciutat. Unes ajudes que es poden sol·licitar telemàticament fins al 6 d’abril i que constaran de 1.000 euros per beneficiari.

Ja durant l’any 2020, es varen destinar 327.000 euros en ajudes directes per a persones treballadores autònomes d’Inca, gràcies a una convocatòria del Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament. I des del passat mes de març, es va activar un paquet complet de mesures fiscals, socials i econòmiques per reduir l’impacte de la COVID-19, amb el Pla Reiniciam Inca. Mesures con la derogació de l’ordenança fiscal de la taxa per ocupació de via pública amb taules i cadires, o la reducció del rebut dels fems a tots aquells locals i comerços afectats per les restriccions, a més de la modificació de l’ordenança corresponent per suspendre i flexibilitzar el cobrament de taxes i tributs municipals.

Autor

Socialistes-Inca