Virgilio Moreno vol que Inca esdevengui una Ciutat Amiga de la Gent Gran

shadow

Virgilio Moreno, batle d’Inca i candidat a la reelecció pels Socialistes d’Inca, promourà la inclusió i la participació de la gent gran en tots els àmbits de la vida comunitària

El secretari general dels Socialistes d’Inca i candidat a revalidar la batlia, Virgilio Moreno, promourà la inclusió i la participació de la gent gran en tots els àmbits de la vida comunitària. En aquest sentit, Moreno s’ha compromès a impulsar polítiques dirigides a adaptar la ciutat i el seus serveis perquè les persones grans visquin amb seguretat, mantinguin la seva salut i participin en la vida comunitària.

El candidat socialista recorda que «el passat mes de febrer, Inca es va adherir al projecte Ciutats Amigues de les Persones Grans promogut per l’Organització Mundial de la Salut. Va ser una passa molt important, que va comptar amb el suport de totes les entitats de gent gran del municipi. Ara toca desenvolupar aquest projecte i fer-lo efectiu amb accions concretes». En primer lloc, l’actual batle ha reafirmat la necessitat de continuar enfortint els llaços de col·laboració amb totes i cada una de les entitats de gent gran que hi ha a la ciutat, a fi de treballar conjuntament per aconseguir els objectius establerts per la xarxa de Ciutats Amigues de la Gent Gran. En aquest sentit, Virgilio Moreno ha remarcat el paper de participació de les persones grans com a eix fonamental: “la participació ciutadana resulta clau per l’èxit d’aquest programa i per això, empoderarem les associacions de gent gran i crearem nous espais de participació perquè les persones grans puguin expressar-se i fer les seves propostes per la ciutat”.

Una altra de les línies de treball que s’han marcat els Socialistes d’Inca és la de millorar l’accessibilitat i l’espai públic. En aquest aspecte, Virgilio Moreno explica que «treballarem en favor de l’accessibilitat universal i eliminarem qualsevol tipus de barrera, sigui física, comunicativa o social, que impedeixin la participació plena i efectiva de la gent gran». Moreno també apunta l’atenció sociosanitària i el foment d’hàbits saludables com a eix fonamental del programa: «una ciutat amiga de la gent gran ha de ser una ciutat saludable», ha remarcat. A més, per fer efectiva la consideració de Ciutat Amiga de la Gent Gran, també proposa mesures encaminades a la millora de la seguretat ciutadana, augmentar els programes d’oci i d’activitats per a la gent gran i desenvolupar projectes específics per combatre la solitud.

La Xarxa de Ciutats Amigues de les Persones Grans és una iniciativa promoguda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que pretén facilitar les relacions d’assessorament i suport entre les ciutats adherides, l’intercanvi d’informació i bones pràctiques. Així doncs, aquest programa s’estructura en tres eixos d’intervenció: entorn físic, entorn social i serveis municipals, a la vegada que proporciona criteris per a la promoció i planificació de la participació de la gent gran en el desenvolupament de projectes adreçats a la millora de l’entorn urbà, social i cívic.

Autor

Socialistes-Inca