Marc Ferragut Fluixà, nomenat fill il·lustre de la ciutat d’Inca

shadow

Ahir el Teatre Principal d’Inca va acollir l’acte homenatge a Marc Ferragut Fluixà com a fill il·lustre d’Inca. Un nomenament que destaca la seva tasca excepcional dins l’àmbit cultural, empresarial, educatiu, arquitectònic, esportiu, econòmic i polític.

Sense cap dubte es tracta d’una de les personalitats més genuines i singulars de tot el segle XX i per commemorar-ho, l’acte va començar amb la interpretació del “Cant dels Ocells” per part de l’Orfeó l’Harpa d’Inca. A continuació es va presentar el llibre biogràfic de Ferragut, escrit per l’historiador Miquel Pieras Villalonga i on es poden trobar els seus orígens familiars, la seva afició pel futbol i el Club Esportiu Constància, la seva dedicació política, la construcció de l’Auditòrium de Palma i el seu paper imprescindible en la cultura i la música mallorquina, la seva activitat empresarial, etc.

A més a més, durant l’homenatge el net de Ferragut i que porta el seu mateix nom, Marcos Ferragut, va voler dirigir-se als assistents en un emotiu discurs d’agraïment per aquest gran honor. A l’acte es va exposar també el quadre de Marc Ferragut, pintat per la pintora inquera Catalina Salas, que romandrà exposat a la sala de plens de l’Ajuntament d’Inca.

Per la seva part el batle del municipi, Virgilio Moreno, va voler destacar el caràcter emprenador, l’esperit modernitzador i els valors humans de Marc Ferragut Fluixà i va assenyalar també el seu nomenament com a fill il·lustre com una passa més en el nostre relat històric col·lectiu.

Finalment, l’Orquesta Simfònica de les Illes Balears va oferir un concert extraordinari interpretant peces de Baltasar Samper i franz j.Haydn en honor de Ferragut, qui va ser el seu creador.

Autor

Socialistes-Inca