Els Socialistes d’Inca presenten uns pressupostos 2023 pensats per a la ciutadania

shadow

El pressupostos municipals de l’Ajuntament d’Inca per aquest any 2023 venen marcats per la consolidació de l’escut social, a la vegada que es plantegen un seguit de beneficis fiscals que arriben al milió i mig d’euros en bonificacions a impostos i taxes. 

D’aquesta manera l’equip de govern municipal, encapçalat pels Socialistes d’Inca, ha acordat no realitzar una pujada d’impostos per tal de no agreujar la situació postpandèmica. Per això, en aquest any 2023 els preus dels serveis públics no seran actualitzats amb l’IPC amb l’objectiu de “reduir la pressió fiscal a la ciutadania, però també a les empreses que tenen la seva activitat a la nostra ciutat”, ha explicat el batle Virgilio Moreno.

Com una de les primeres mesures també es destinaran 1,8 milions d’euros en inversions i a incrementar el pressupost en seguretat i benestar comunitari. Amb aquest paquet de mesures es demostra una vegada més com els Socialistes d’Inca tenen com a máxima prioritat la protecció i el benestar de tots els inquers i inqueres, especialment d’aquells que més ho necessiten. “L’experiència dels anys de la pandèmia, ens ha ensenyat que la importància de tenir uns comptes sanejats i que ens permetin afrontar les necessitats de la ciutadania i de l’economia local”, ha comentat el batle, Virgilio Moreno. 

Aquest any 2023 l’Ajuntament d’Inca licitarà un nou contracte de neteja amb una inversión de 12’7 milions d’euros en els pròxims 8 anys, renovarem àmpliament l’enllumenat públic i dotarem amb 400.000 mil euros el pla dasfalts. 

També s’incrementerà la inversió en la Joventut, on es destinaran 300.000 euros a una nova edició dels “bons comercials” i 300.000 euros als pressuposts participatius per tal que els inquers i inqueres decideixin els projectes a realitzar.

A més, l’equip de govern municipal, ha acordat la rebuda de subvencions per part del Govern de l’Estat, del Govern de les Illes Balears i del Consell de Mallorca, Unes subvencions que possibilitaran nous espais pensats per a la ciutadania i que estan relacionades amb el cicle de l’aigua, noves places i nous parcs. 

Autor

Socialistes-Inca