Inauguració del nou Hospital Sant Joan de Déu d’Inca

shadow

El centre sanitari començarà la seva activitat de manera gradual durant el mes de novembre.

“Aquest Hospital, que avui s’inaugura, contribuirà d’una manera clara al benestar dels nostres veïns i veïnes. De la mateixa manera que la posada en marxa de l’Hospital Comarcal d’Inca va suposar per a la nostra ciutat un dels majors avanços socials de les últimes dècades, l’obertura d’aquest nou hospital suposa un nou impuls que ens permetrà assumir amb garanties el repte de l’atenció a la cronicitat al nostre municipi.”, ha destacat el batle Virgilio Moreno.

L’Hospital disposa d’una superfície total de 6.000 metres quadrats i hi treballaran més d’un centenar de professionals: compta amb 80 llits en dues unitats d’hospitalització, dues sales d’operacions, dos gimnasos de rehabilitació, un hospital de dia amb 20 places, 6 consultes externes i una unitat de diagnosi per la imatge amb ressonància magnètica.

El nou Hospital Sant Joan de Déu d’Inca mantindrà la mateixa cartera de serveis que el de Palma, com a centre de referència en rehabilitació i neurorehabilitació, geriatria i cirurgia ortopèdica i atendrà tots els veïnats de la Comarca des Raiguer de l’Àrea de Tramuntana. L’objectiu és fomentar l’autonomia, l’autocura i l’empoderament dels pacients i de les seves famílies, impulsar el caràcter integral del model d’atenció als malalts crònics i servir de model d’atenció a altres hospitals dedicats a la cronicitat.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència de la presidenta del Govern Balear, Francina Amengol; la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; el president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomàs; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; el superior general de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, germà Jesús Etayo; el batle d’Inca, Virgili Moreno, i el director gerent de l’Hospital, Joan Carulla.

Autor

Socialistes-Inca