Contractació de 133 persones dins el projecte Inca Reactiva 2020-21

shadow

L’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa una nova mesura de foment de l’ocupació dins el projecte Inca Reactiva 2020-21, amb el qual es té previst contractar de forma temporal a 133 persones desocupades entre desembre de 2020 i juliol de 2021. Una iniciativa emmarcada en el programa SOIB Reactiva amb el que es pretén pal·liar els efectes que la crisi sanitària ha ocasionat en l’àmbit laboral.

El foment de l’ocupació sempre ha estat una de les prioritats dels Socialistes d’Inca i ara, amb aquest programa dotat amb gairebé 1 milió d’euros, es desenvoluparà un projecte a partir de l’estudi de les dades de desocupació a Inca i de les propostes de perfils professionals fetes des de les diferents àrees de l’Ajuntament.

El programa Inca Reactiva té tres línies: joves menors de 30 anys desocupats, majors de 30 anys desocupats i majors de 30 anys desocupats de llarga durada. I es pretén contractar a 21 joves, 60 majors de 30 anys (en dos torns de 30 persones) i 52 majors de 30 anys desocupats de llarga durada (en dos torns de 26 persones).

Entre els perfils professionals demandats es troben els de personal de neteja, personal d’atenció al públic, personal de pintura, picapedrer i jardineria, auxiliars d’administració, consergeria, educació infantil, monitors de llar d’infants, entre d’altres. S’oferiran contractes de 4 mesos i està previst que el primer torn comenci el mes de desembre. A partir del mes de març de 2021 s’iniciarà un segon torn de contractacions.

“Amb les tres línies d’aquest projecte volem fomentar la reactivació i millora de l’ocupabilitat dels joves menors de 30 anys, amb especial atenció als que tenen risc de precarietat laboral; donar oportunitats a persones que han perdut la feina arran de la COVID-19; i recuperar les competències professionals de persones que duen un temps llarg a l’atur. Ara més que mai, hem d’aprofitar tots els recursos que tenim al nostre abast per ajudar als qui més ho necessiten”, explica el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Autor

Socialistes-Inca