A debat la ciutat d’Inca del futur

shadow

“Urbana 02: La Ciutat Productiva”, una jornada d’arquitectura per reflexionar sobre la reactivació del teixit productiu en la ciutat contemporània

L’Ajuntament d’Inca i el Departament de Territori del Consell de Mallorca han organitzat “Urbana 02. La ciutat productiva”, al Museu del Calçat i la Indústria. Una jornada sobre arquitectura i urbanisme per debatre sobre la reactivació del teixit productiu en la ciutat contemporània i com s’han d’afrontar el reptes de futur.
El regidor de Participació i Model de ciutat de l’Ajuntament d’Inca, Andreu Caballero, i la consellera insular de Territori, Maria Antònia Garcías, juntament amb Mariona Benedito i Tomeu Ramis, arquitectes i professors de l’ETSAV-UPC, han estat els responsables de donar el sus a la jornada.  “La ciutat és l’espai concret on tenen lloc el desenvolupament de les persones, l’activitat econòmica i la interacció social. És interessant reflexionar sobre els reptes que ens planteja i quines aportacions es poden fer des de l’urbanisme”, ha assenyalat Caballero.
L’acte ha comptat amb la participació de Laia Grau, Arquitecta, urbanista i gerent d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona; Jesús M. González, Doctor en Geografia i president del Grup de Geografia urbana de l’AGE; i Albert Cuchi, Doctor en Arquitectura, Energia i Medi Ambient. Director d’ETSAV-UPC. Les seves ponències han versat sobre la pertinència de la reinserció o reactivació del teixit productiu en la ciutat contemporània i els reptes que s’han d’afrontar en escenaris futurs com els canvis demogràfics, la vulnerabilitat i desigualtat social, l’autosuficiència energètica i alimentaria i aquelles derivades del canvi climàtic.

Autor

Socialistes-Inca