Ràpida reacció al tancament de l’estació d’Enllaç

shadow

SFM es reuneix amb els usuaris del tren per estudiar la continuïtat de l’aturada a l’estació d’Enllaç

Durant el mes de gener s’analitzaran els efectes horaris de la mesura i el febrer es prendrà la decisió definitiva

El director general de Mobilitat del Govern balear, Jaume Mateu, i el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), Mateu Capellà, s’han reunit avui matí amb un grup d’usuaris del tren per mostrar-los la seva disposició per estudiar la continuïtat de l’aturada a l’estació d’Enllaç, ubicada al municipi d’Inca. Davant la petició d’aquest grup de persones, des de SFM s’ha reiterat la intenció d’analitzar tècnicament la viabilitat d’aquesta decisió durant aquest mes de gener.Aquest dimarts entrarà en funcionament el tram del tren electrificat entre l’estació d’Enllaç i Manacor. El mes d’octubre passat ja es va posar en marxa l’electrificació entre Enllaç i Sa Pobla. Açò implica que ja no és necessari que els trens facin aturada a Enllaç per a què els passatgers canviïn de vehicle (per passar del tren elèctric que va des de Palma fins a Enllaç i pujar a un tren diesel que, fins dilluns, farà el trajecte des d’Enllaç fins a Manacor), ja que el trajecte es farà en un mateix vehicle des de Palma i fins al destí final (Sa Pobla i Manacor). Aquest fet permet que el recorregut sigui més còmode i ràpid, i des del principi s’havia anunciat que se suprimirien les aturades a Enllaç, que hores d’ara és un espai que no està habilitat com a estació, sinó com a punt de transbord. Així, des del proper dimarts, el tren no farà aturada a l’estació d’Enllaç.

Davant la petició dels usuaris, SFM estudiarà durant aquest mes de gener quines serien les implicacions tècniques i els efectes sobre el trajecte total de mantenir una aturada a Enllaç. S’ha d’estudiar tècnicament com afectaria aquesta decisió als horaris i freqüències de la línia. Una vegada fetes aquestes comprovacions tècniques, el mes de febrer es prendrà una decisió definitiva sobre si s’incorpora Enllaç com una aturada ordinària i regular del tren.

Els nous trens electrificats entraran en funcionament aquest dimarts, i es completarà així la modernització de la línia entre Palma, Sa Pobla i Manacor. L’actuació incrementa la comoditat i sostenibilitat del sistema de transport, i ha suposat una inversió de 40 milions d’euros.

Més info:
Noticia al Diari de Mallorca

Noticia a Ultima Hora

Autor

Socialistes-Inca